top_448.jpg

Västindien och Karibien

Västindien eller Karibien (namnet Västindien kommer från Christofer Columbus som seglade över Atlanten och kom fram till den karibiska övärlden, men trodde att han kommit till Indien) består av mer än 7000 öar som sträcker sig från Florida till Venezuela. Även om området geografiskt sett är ganska litet så kan skillnaderna mellan öarna vara enorma.

Karibien erbjuder den ultimata avkopplingen för dig som vill ladda upp batterierna och bara njuta av lugnet. Här spenderar du dagarna i hängmattan eller i en skön solstol med en kokosdrink i handen, men självklart finns en rad aktiviteter för den som ändå är aningen rastlös, t.ex. vattensporter, häftig natur och historiska lämningar bara för att nämna några.

Klimatet i Karibien är så nära det perfekta man kan komma. Temperaturen ligger mellan ca 27-32 grader året om. Även under regnperioden som varar mellan maj och november går det bra att resa hit för sol och bad. Regnet kommer oftast i form av häftiga skurar nattetid, eller förmiddagar och följs sedan av solsken. Det är ovanligt att det regnar hela dagar i sträck. Några av favoriterna bland svenskar är Dominikanska Republiken, Kuba och Jamaica. Vi hjälper gärna till att skräddarsy just er resa!

Kontakta flygkompaniet

0771 - 72 72 72
Europeiska Reseförsäkringar
Är du rätt försäkrad på resan? Flygkompaniet har tillsammans med ERV Reseförsäkringar tagit fram en försäkringslösning. Läs mer och se om du är skyddad.
Flygkompaniet AB Tel 0771-72 72 72 Vardagar 09.00-18.00 bokning@flygkompaniet.se
Flygkompaniet har ställt statlig resegaranti hos kammarkollegiet

SabreccPATA