land_93.jpg

Upplev Kuba

Kultur, natur, historia. 11 dagar/10 nätter

Pris fr. 13 500:-
Gör en bokningsförfrågan på den här resan
Kuba är en färgsprakande ö med en fängslande historia. Här finns vackra gamla städer där man kan strosa runt på kullerstensgator och beundra de sönderfallande koloniala byggnaderna, fantastiska stränder som breder ut sig längst hela öns kuster och på de närliggande öarna runt Kuba. Hela ön kryllar av klassiska amerikanska 50-tals bilar, rom och cigarrer och berusande kubansk musik och väggmålningar av Che Guevara bidrar med charm och karaktär till denna mycket speciella destination.

På denna resa får du uppleva de mest relevanta platserna för Kubas historia.
Låt dig fängslas av denna underbara ö.

(Förläng gärna din vistelse med några extra dagar sol och bad i Playa Ancon i slutet av resan)

Restyp: Historia och kultur.
Reslängd: 11 dagar / 10 nätter
Måltider: Frukost ingår.
Hotell: Turistklass. Uppgradering är möjligt.
Språk: Engelsktalande guider.

RESEPROGRAM


Dag 1: Havanna
Dag 2: Havanna
Dag 3: Havanna
Dag 4: Havanna-Las Terrazas
Dag 5: Viñales Valley
Dag 6: Cienfuego via Peninzula Zapata
Dag 7: Cienfuego
Dag 8: Cienfuego-Trinidad
Dag 9: Trinidad
Dag 10: Trinidad-Santa Clara-Havanna
Dag 11: Havanna

Dag 1 Ankomst till Havanna (-/-/-)

Transfer från flygplasten till hotellet i Havanna. Efter incheckningen är eftermiddagen fri för egna aktiviteter. Övernattning i Havanna.


Dag 2 Havanna (F/-/-)

Havanna erbjuder fantastisk arkitektur och en avslappnad atmosfär. Besök gamla staden som finns med på Unescos världsarvslista och beskåda de koloniala byggnaderna. Strosa omkring på små kullerstensgator och stanna till på något litet torg för att lyssna på mamborytmerna. Se de färgglada amerikanska 50-tals bilarna glida förbi medan som du sippar på en Mojito på Hemingways vattenhål, El Floridita. Hela staden osar av salsa energi och människorna är tillmötesgående och glada.

Stadsrundtur i Havanna
Denna rundtur tar dig till de viktigaste och vackraste platserna i Havanna. Övernattning i Havanna.

Dag 3 Havanna (F/-/-)

På förmiddagen får du en rundtur till några olika museum och efter lunch är det dags för en tur i en klassisk amerikansk 50-tals bil. Övernattning i Havanna.

Dag 4 Havanna-Las Terrazas (F/-/-)

Rundtur i Las Terrazas
Idag får du en rundtur i miljöorten Las Terrazas som erbjuder en autentisk inblick i livet på den Kubanska landsbygden. Övernattning på Hotel La Moka.

Dag 5 Viñales Valley (F/-/-)

Rundtur i Viñales Valley
Turen går till ett fascinerande landskap som består av bördiga dalar med palmer och märkliga kalkstenskullar. Övernattning på Hotel La Moka.

Viñales fascinerande landskap består av bördiga dalar med palmer och märkliga kalkstenskullar. I detta landskap, bland grottor och gröna planteringar, har tobaksodlingen förblivit oförändrad under flera århundraden. Hit kan man åka på en dagsutflykt från Havana. I det närliggande Sierra del Rosario Biosphere Reserve ligger miljöorten Las Terrazas som också erbjuder en autentisk inblick i livet på den Kubanska landsbygden.


Dag 6 Cienfuegos via Peninzula Zapata (F/-/-)

Idag går resan mot Cienfuegos med båt via mangrove träsken i Peninzula de Zapata. Övernattning i Cienfuegos.

Dag 7 Cienfuegos (F/-/-)

Stadsrundtur i Cienfuegos
Cienfuegos ligger på Kubas södra kust. Denna pittoreska lilla stad, även kallad ”Söderns pärla”, grundades av franska bosättare 1819 och uppfördes på UNESCOs världsarvslista år 2005. Med en av Kubas viktigaste hamnar och omgiven av de mest bördiga regionerna i landet är detta ett centrum för sockerhandeln. Dykentusiaster från hela världen lockas till Cienfuegos kustlinje där korallreven bildar en labyrint väl värd att utforska och de lugna vattnen utanför staden är idealiska för segling. Övernattning i Cienfuegos.

Dag 8 Cienfuegos-Trinidad (F/-/-)

Resan går vidare till Trinidad. Övernattning i Trinidad.

Dag 9 Trinidad (F/-/-)

Stadsrundtur i Trinidad.
Trinidad är en minutiöst bevarad stad som erbjuder ett fönster till det förflutna. De mest slående byggnaderna, som Museo Historico Municipal och Museo de Arquitectura Trinitaria, ligger runt Trinidads centrala torg, Plaza Mayor. På landsbygden utanför Trinidad ligger Sugar Mills Valley, resterna av 1900-talets sockerbruk. Övernattning i Trinidad.

Dag 10 Trinidad-Santa Clara-Havanna (F/-/-)

Transfer tillbaka till Havanna med stopp i staden Santa Clara som är känt för sitt samband med Che Guevara. Här får du besöka Che Guevara museum och mausoleum. Övernattning i Havanna.

Dag 11 Havanna (F/-/-)

Transfer till flygplatsen.

I priset ingår:

  • Boende
  • Alla transfer
  • Engelsktalande guider
I programmet ingår inte:
  • Flyg
  • Personliga utgifter och extra drycker
  • Dricks till guider och personal

Alla priser är frånpriser per person och i svenska kronor baserat på att 2 personer reser tillsammans och delar hotellrum i lågsäsong. Priserna varierar och är beroende av tillgång. Priserna inkluderar skatter och avgifter. Alla resrutter, datum och priser var korrekta vid publiceringstillfället, men de kan ändras och är beroende av tillgänglighet. Vi tar förbehåll för tryckfel.

FÖR DAGENS BÄSTA PRIS OCH ÖVRIG INFORMATION KONTAKTA OSS.

 


Kontakta flygkompaniet

0771 - 72 72 72
Europeiska Reseförsäkringar
Är du rätt försäkrad på resan? Flygkompaniet har tillsammans med ERV Reseförsäkringar tagit fram en försäkringslösning. Läs mer och se om du är skyddad.
Flygkompaniet AB Tel 0771-72 72 72 Vardagar 09.00-18.00 bokning@flygkompaniet.se
Flygkompaniet har ställt statlig resegaranti hos kammarkollegiet

SabreccPATA