land_9.jpg

Stora Peruresan

Historia, kultur och äventyr. 15 dagar/14 nätter.

Pris fr. 17 900:-
Gör en bokningsförfrågan på den här resan
Peru är en unik destination. Spåren av det förflutna, naturresurserna och människorna som lever på ett traditionellt peruansk vis är rikedomar som gör Peru till ett oförglömligt resmål. Sydamerikas tredje största land är helt klart mest känt för Machu Picchu och Inkafolket. Att vandra längs Inkaleden är ett minne för livet men landet erbjuder också äventyr som Amazonfloden, Titicacasjön (världens högs belägna sjö) med flytande öar, regnskog, Nazcalinjerna och mycket annat. Här kan man besöka byar och beundra invånarnas hantverk och den traditionella processen av vävning och tillverkning av kläder. Perus klimat och geografi skiftar otroligt mycket i olika delar av landet och gör landskapet till något utöver det vanliga. På denna resa får du besöka och uppleva många utav de platser och sevärdheter som Peru är känt för.

Restyp: Rundresa. Historia, kultur och äventyr.
Reslängd: 15 dagar/14 nätter
Måltider: Frukost och lunch ingår med vissa undantag (se resplan)
Hotell: Hotellen är i turistklass. Uppgradering är möjlig.
Språk: Engelsktalande guider.

RESEPROGRAM


Dag 1: Lima
Dag 2: Lima
Dag 3: Lima - Paracas
Dag 4: Paracas (Ballestasöarna) - Nazca
Dag 5: Nazca
Dag 6: Arequipa
Dag 7: Arequipa - Colca
Dag 8: Colca-Puno
Dag 9: Uros-Taquile i Titicacasjön
Dag 10: Puno-Cuzco
Dag 11: Cusco
Dag 12: Cusco-Awanacancha-Pisac-Ollantaytambo-Sacred Valley
Dag 13: Sacred Valley-Machu Picchu-Cusco
Dag 14: Cusco
Dag 15: Cusco-Lima

Dag 1 Lima (-/-/-)

Ankomst till Lima och transfer till hotellet. Övernattning i Lima.

Dag 2 Lima (F/-/-)

LIMA (UJ) from Ultimate Journeys on Vimeo.

Stadsrundtur i Lima. Halvdag.
Efter frukost på hotellet kommer du att få en guidad tur i Lima, denna gamla stad full av fascinerande historiska byggnader, som idag finns på Unescos världsarvslista. Turen börjar med en naturskön tur i det koloniala centrum, som utgår från Stora torget, där du kan beundra den storslagna arkitekturen. Turen går vidare till katedralen, som började byggas på 1600-talet och tog 80 år att bygga. Sedan går turen till den koloniala herrgården Casa Aliaga. Detta är det enda huset från den tiden som fortfarande tillhör samma familj efter alla dessa århundraden. Turen fortsätter till Larco museet, som ligger i det traditionella Pueblo Libre distriktet. Museet har den mest kompletta förspanska samlingen av guld och silver artefakter, liksom delar av erotisk konst. Slutligen går turen till "Love Park "i den exklusiva kust stadsdelen Miraflores, där du kan beundra de vackra klipporna och en spektakulär utsikt över Stilla havet. Turen kan sedan sluta på Larcomar shoppingcenter, på ”Peru pa'ti” matmarknad eller på hotellet. Övernattning i Lima.

Lima

Dag 3 Lima-Paracas (F/-/-)

Transfer till busstationen efter frukost för en ca 4 timmar lång bussfärd längs Pan-American Highway till Paracas. Paracas ligger i Pisco provinsen som är ett omfattande område med vackra naturformationer smidda under tusentals år av erosion. Väl där kommer du att installeras på ditt hotell och har resten av dagen fri. Övernattning i Paracas.

Dag 4 Paracas (Ballestasöarna)-Nazca (F/-/-)

Efter frukost tar du båten från El Chaco Pier till Ballestasöarna, en grupp öar med ett rikt djurliv bestående av en mängd olika sjöfåglar, pingviner och nyfikna sjölejon som hoppar runt båten. Du tar sedan bussen i ca 4 timmar mot Nazca som ligger i centrala södra Peru. Övernattning i Nazca.

ICA - PARACAS from Ultimate Journeys on Vimeo.

Dag 5 Nazca (flygning över Nazcalinjerna)-Arequipa (F/-/-)

Frukost på hotellet och därefter transfer till Nazca flygplats. Idag kommer du att få njuta av en speciell flygtur över Nazcaöknen. Staden Nasca är liten. Den skulle kanske vara obemärkt på kartan om det inte vore för de mystiska linjer i öknen som har gjort den känd i hela världen. Bl.a. en apa, en spindel och en fågel, ritade i enorma linjer i sanden som kan ses från luften. På denna flygning tar vi dig över mer än tolv geoglyfer i Nazcaöknen, plus de som nyligen har upptäckts nära Palpa. Resan avslutas genom att flyga över bergen, där man hittat upp emot 150 miljoner år gamla marina fossil. Resan fortsätter sedan ca 9 timmar med buss till Arequipa. Transfer från Arequipa busstation till hotellet. Övernattning i Arequipa.
Nazca

Dag 6 Arequipa (F/-/-)

AREQUIPA from Ultimate Journeys on Vimeo.

Stadsrundtur i Arequipa. Halvdag.
Turen börjar vid Carmen Alto utsiktspunkt. Där får du en vacker överblick över staden innan turen går vidare genom de exklusiva Yanahuara kvarteren med sina små kullerstensgator. Vidare fortsätter du mot centrum och Stora torget, ett av Perus vackraste torg i närheten av katedralen som är byggd på 1700-talet och sedan helt ombyggd efter flera jordbävningar. Turen avslutas i det autentiska medeltidsklostret Santa Catalina som är byggt 1579 och som fortfarande fungerar som kloster. Detta kloster är som en mindre kolonial stad. Vidare kommer du att bli hänförd av Church of the Society of Jesus byggt 1590. Övernattning i Arequipa.

Arequipa

Dag 7 Arequipa-Colca (F/-/-)

AREQUIPA - COLCA (UJ) from Ultimate Journeys on Vimeo.

Efter frukost på hotellet följer en dag fylld med vackra sevärdheter. Du lämnar staden via Yura distriktet som kännetecknas av dess karga landskap, kullar och raviner och anländer till Pampa Cañahuas reservatet där du kommer kunna kan se vikunjor, ett inhemskt andinskt kameldjur som är en nationell symbol. Turen går sedan vidare till Vizcachani, Pampas de Toccra, upp till kratern av vulkanen Chucura och vidare till Mirador de los Andes på Patapampa (4910 m ö h) där du kan se vulkanerna runt Arequipa. Lunch kommer att intas i byn Chivay på restaurant El balcon de don Zacarias och på eftermiddagen kan du vila på hotellet eller besöka de varma källorna på La Calera. Övernattning i Colca.
Arequipa-Colca

Dag 8 Colca-Puno (F/-/-)

Efter frukost på hotellet går resan till Puno via Condor Cross för att se Colca Valley (den näst djupaste dalen i världen med ett djup på mer än 4 kilometer vid den djupaste delen) Här flyger den majestätiska kondoren på kort avstånd. Vidare på turen passerar du byarna Pinchollo, Maca, Achoma, Yanque och utsiktspunkter vid Antahuilque och Choquetico. Du anländer i Puno efter sex timmar. Övernattning i Puno.
Colca-Puno

Dag 9 Uros-Taquile i Titicacasjön (F/L/-)

PUNO (UJ) from Ultimate Journeys on Vimeo.

Heldagstur till de flytande öarna Uros och ön Taquile i Titicacasjön.
Efter frukost kommer du att hämtas från ditt hotell. Vid ankomsten till Punos hamn kommer ett fartyg att ta dig till de flytande öarna Uros i Titicacasjön. Uros är ett uråldrigt samhälle på konstgjorda öar byggda med totora, ett rev som växer i sjön. Efter en och en halv timmes stopp på öarna fortsätter resan vidare mot Taquile. Denna ö var en del av Inkariket och det är möjligt att urskilja spår av inkakulturen i byggnaderna. Vid ankomst får du en kort rundtur på ön och får delta i en kulturell verksamhet. Du återvänder till Puno efter lunch. Övernattning i Puno.

Uros-Taquile i Titicacasjön

Dag 10 Puno-Cusco (F/L/-)

Efter frukost på hotellet hämtas du för transfer till busstationen. Bussturen till Cusco kommer att ha några intressanta stopp på vägen. Första stoppet är i staden Pucara med ett besök på Litico Pucara Museum. Pucara var den första urbana bosättningen på högplatån, en civilisation som befolkade området mellan 100 och 300 f.Kr. Efter en kort paus vid La Raya, det högsta passet på väg till Cuzco (4313 m ö h), stannar bussen vid Sicuani där lunch kommer att serveras. Bussen går sedan vidare till Raqchi, en Inka plats byggd för att hedra Wiracocha, en kraftfull Andinsk Gud. Nästa stopp är i Andahuaylillas en stad som ligger ca 40 km från Cusco. Här finns Andahuaylillas kyrkan, även kallad "Sixtinska kapellet i Amerika" på grund av sin högkvalitativa samling av konstverk. Du anländer till Cuzco mot slutet av dagen. Transfer från busstationen till hotellet. Övernattning i Cusco.

Dag 11 Cusco (F/-/-)

Stadsrundtur i Cusco och besök vid intilliggande ruiner.
Denna guidad rundtur i staden Cusco, den arkeologiska huvudstaden i Sydamerika med de finaste exemplen på Inkas historia och arkitektur, börjar med ett besök till Coricacha, även känt som "Temple of the sun". Här dyrkades solen, "Inti", under Inkatiden och denna plats fylldes då med bitar av guld. Vidare besöker du Katedralen som byggdes mellan 1560 och 1654. Turen går sedan vidare mot Sacsayhuamán fortet, byggt av Inca Pachacútec på 1500-talet. Här hålls Inti Raymi, soldyrkarfestivalen, den 24 juni varje år. Vidare besöker du Q´enqo, ett arkeologiskt område där man tror att Inka utförde jordbruks ritualer, och Puca Pucara (röda fortet) som man tror användes i militärt syfte. Övernattning i Cusco.

Cuzco

Dag 12 Cusco-Awanacancha-Pisac-Ollantaytambo-Sacred Valley (Heliga Dalen) (F/L/-)

SACRED VALLEY / VALLE SAGRADO (UJ) from Ultimate Journeys on Vimeo.

Efter frukost på hotellet börjar turen i Heliga dalen. Här får du besöka Awanakancha, en gård med sydamerikanska kameldjur, där invånarna kommer att visa hela den traditionella processen med vävning och tillverkning av kläder. Du besöker sedan Pisac market, en färgsprakande marknad där hantverkare från hela regionen träffas för att utbyta eller köpa och sälja sina färgglada hantverk. Efter lunch på en lokal restaurant, anländer du i Ollantaytambo, ett typiskt exempel på ett samhälle uppbyggt under Inka, vars invånare fortfarande lever i enlighet med sina gamla traditioner. Inca Pachacutec (1438-1471) erövrade staden, förstörde den, byggde en ny och absorberade den som en del av sitt imperium. I staden finns det fantastiska Ollantaytambo fästningen som, utan tvekan, är ett av de mest monumentala verken av Inkariket. Övernattning i Sacred Valley.

Sacred Valley

Dag 13 Sacred Valley-Machu Picchu-Cusco (F/L/-)

Heldagstur till Machu Picchu med Vistadome train. Tidig transfer till tågstationen för en fantastisk tågresa till den berömda Inkastaden Machu Picchu. Denna legendariska ”Förlorade staden” är utan tvekan en av världens mest imponerande arkeologiska platser och en av Inkarikets bäst bevarade hemligheter. Tåget anländer till staden Aguas Calientes vid bergets fot och härifrån tar vi oss med buss vidare uppför mot Machu Picchu. En guidad tur tar oss genom citadellet och dess olika platser. Lunch intas på egen hand (måltiden ingår inte) På eftermiddagen återvänder du till Cusco med buss och tåg. Övernattning i Cusco.
Heldagsutflykt till Machu Picchu

Dag 14 Cusco (F/-/-)

Efter frukost får du möjlighet att på egen hand utforska staden eller bara vila på hotellet. Övernattning i Cusco.

Dag 15 Cusco-Lima (F/-/-)

Efter frukost blir du hämtad för transfer till Cusco flygplats för återresa till Lima.

F: Frukost / L: Lunch / M: Middag
I priset ingår:
 • Måltider enligt program: F=Frukost/L=Lunch/M=Middag
 • Inträdesavgifter (utifrån aktuella värden, med förbehåll för ändringar) ingår till alla monument och besök som nämns i programmet.
 • 2 nätter i Lima
 • Lima stadstur
 • 1 natt i Paracas
 • Utflykt till Ballestasöarna
 • 1 natt i Nazca
 • Flygning över Nazcalinjerna (Från Nazca flygplats. Flygskatt ingår)
 • 2 nätter i Arequipa
 • Arequipa stadstur
 • 1 natt i Colca
 • 2 nätter i Puno
 • Utflykt till Uros & Taquile i Titicaca. Heldag
 • Bussresa mellan Puno-Cusco
 • 4 nätter i Cusco
 • Stadstur Cuzco. Halvdag
 • Utflykt till Machu Picchu. Heldag.
 • Utflykt till Sacred Valley. Heldag
 • 1 natt i Sacred Valley
 • Transfer från och till hotell, mellan städer, under turer och till tåget till Machu Picchu.
I priset ingår ej:
 • Internationellt flyg samt inrikesflyg i Peru
 • Egna utflykter
 • Dricks (restauranger, hotell, guider, chaufförer etc.)
 • Personliga utgifter, dryck och måltider som inte nämns i resplanen.
 • Reseförsäkring
Extra utgifter:
 • Puno/Cusco Andean Explorer train: 206 USD per person
 • Vistadome train to Machu Picchu: 41 USD per person (ToR)
 • Cusco Tourist Ticket för barn från 10 år: 30 USD per person
Alla priser är frånpriser per person och i svenska kronor baserat på att 2 personer reser tillsammans och delar hotellrum i lågsäsong. Priserna varierar och är beroende av tillgång. Priserna inkluderar skatter och avgifter. Alla resrutter, datum och priser var korrekta vid publiceringstillfället, men de kan ändras och är beroende av tillgänglighet. Vi tar förbehåll för tryckfel.

FÖR DAGENS BÄSTA PRIS OCH ÖVRIG INFORMATION KONTAKTA OSS.


Kontakta flygkompaniet

0771 - 72 72 72
Europeiska Reseförsäkringar
Är du rätt försäkrad på resan? Flygkompaniet har tillsammans med ERV Reseförsäkringar tagit fram en försäkringslösning. Läs mer och se om du är skyddad.
Flygkompaniet AB Tel 0771-72 72 72 Vardagar 09.00-18.00 bokning@flygkompaniet.se
Flygkompaniet har ställt statlig resegaranti hos kammarkollegiet

SabreccPATA