land_78.jpg

Iguazufallen

3 dagar/2 nätter

Pris fr. 3 900:-
Gör en bokningsförfrågan på den här resan
Iguazu
Iguazúfallen hör utan tvekan till en av de vackraste platserna på jorden. Med sina 275 vattenfall i en storslagen miljö, har området naturligtvis noterats på UNESCO:s världsarvslista. Mitt i den subtropiska djungeln reser sig dessa imponerande branter, som i vissa fall mäter upp till 70 meter. Arrangerade i en halvmåne, erbjuds betraktaren en häpnadsväckande panoramavy av vattenfallen. Sammanfattningsvis överskrider detta natursköna sceneri alla våra föreställningar genom sin unika karaktär

Restyp: Tilläggsresa. Natur och äventyr.
Reslängd: 3 dagar/ 2 nätter
Måltider: Frukost ingår med vissa undantag.
Språk: Engelsktalande guider
Hotell: Turistklass.

RESEPROGRAM

Day 1 Iguazu (-/-/-)

Ankomst till Puerto Iguazu Flygplats och transfer till valt hotell.
Övernattning i Iguazu.

Dag 2 Iguazu (F/-/-)

Heldagsutflykt till Iguazu Falls på Argentinska sidan
Parken upprättades 1934 för att i första hand skydda de majestätiska Iguazúfallen. 1984 tillkännagav UNESCO platsen som ett världsarv, motiverat av dess undersköna natur liksom den biologiska mångfald som lever i denna subtropiska regnskog.

Utflykten till Iguazús nationalpark görs i tre delturer och via gångbroar. Dessa är mest kända under namnen Lower Path, Higher Path samt Devil's Path.

Lower Path utgörs av en 1200 meter vandringsled som ger en fantastisk utsikt över merparten av forsarna och fallen. Avstånden pendlar mellan fågelperspektivet över Djävulsgapet till spektakulära närbilder av andra vattenfall. Denna vandring har ganska hög svårighetsgrad med anledning av de många trappstegen (uppskattningsvis tar det två timmar att genomföra denna etapp).

Higher Path består av en 1300 meter lång rutt, där varje besökares adrenalinnivå torde stiga med anledning av de svindlande höjder som vissa vattenfall befinner sig på. Denna rutt förknippas särskilt med häpnadsväckande landskapsbetraktelser från väldiga bergstoppar, medan vandringen i sig är mindre krävande än de övriga två (etappen tar ca en timme). Inga betungande trappsteg på denna rutt.

Devil's Throat nås genom ett ekologiskt djungeltåg och samtliga besökare stiger av på hållplatsen som namngetts efter detta monumentala vattenfall. Därpå följer en 1100 meter lång promenad över gångbroar, som slingrar sig fram runt öarna och slutar vid balkongerna kring Djävulsgapets kant. Liksom på Higher Path finns inte heller här några trappsteg (resan med djungeltåget tillsammans med vandringen beräknas ta cirka två timmar totalt).
 

Dag 03 Iguazú (F/-/-)

Heldagsutflykt till Iguazu Falls på Brasilianska sidan
Den brasilianska delen av Iguazús nationalpark omfattar 185.000 hektar och ligger på västra sidan av delstaten Paraná. 1986 noterades platsen på UNESCO:s världsarvslista. Området gränsar till Argentinas nationalpark och delas av Iguazúfloden. Tillsammans bildar de båda parkerna ett av de största naturskyddsområdena i hela Sydamerika.

Utflykten tar avstamp i besökscentralen, vilken har utformats som entrén till parken. Byggnaden fungerar som en sluss för besökare, varigenom man tar sig in respektive ut ur parken. Under första etappen färdas alla besökare i trygga, moderna bussar utrustade med panoramafönster. Därefter genomförs en 1200 meter lång vandring över gångbroar, varunder de väldiga vattenfallen kan skådas på nära håll. De mest noterbara forsarna på den brasilianska sidan är: Floriano, Deodoro, Benjamín Constant samt Salto Unión, även kallat Djävulsgapet. Etappen avslutas med att betrakta underverket genom panoramafönstren på en hiss, som leder upp till bussarna.

Transfer till Puerto Iguazu Flygplast för återresa. (Avgång tidigast 16.00)


Viktigt:
 • Priset är frånpriser per person och baserat på att två personer reser tillsammans och delar hotellrum under lågsäsong
 • Hotell kan variera beroende på tillgänglighet.
I priset ingår:
 • Boende på valt hotell eller likvärdigt.
 • Engelsktalande guider
 • Måltider som anges i resplanen (F=frukost / L=lunch /M=middag).
 • Inträdesavgifter till platser som nämns i resplanen.
I programmet inget inte:
 • Internationellt flyg och inrikesflyg
 • Målder och annat som inte nämns i resplanen.
 • Tidig incheckning och sen utcheckning på hotellet
 • Personliga utgifter.
 • Drycker under måltiderna och extra utgifter på hotellet.
 • Dricks till guider och personalen.
Hotell:
 • Turistklass: Jardin de Iguazu Hotell- Standard Room.
 • Superior: La Cantera Iguazú Lodge - Forest Room (mot tillägg).
 • Första klass: Loi Suites Iguazú Hotel - Studio Junior Room (mot tillägg).

Utflykterna planeras med stor omsorg, men av praktiska skäl kan det visa sig vara nödvändigt att ändra ordningsföljden av aktiviteterna inom reseplanen eller ett specifikt resmål. Sådana förändringar är naturligtvis mycket sällsynta, men med anledning av att det ändå finns en möjlighet, ska ovanstående innehåll endast betraktas som övergripande riktlinjer.

Kontakta flygkompaniet

0771 - 72 72 72
Europeiska Reseförsäkringar
Är du rätt försäkrad på resan? Flygkompaniet har tillsammans med ERV Reseförsäkringar tagit fram en försäkringslösning. Läs mer och se om du är skyddad.
Flygkompaniet AB Tel 0771-72 72 72 Vardagar 09.00-18.00 bokning@flygkompaniet.se
Flygkompaniet har ställt statlig resegaranti hos kammarkollegiet

SabreccPATA