land_73.jpg

Söder om världen. Argentina-Chile

Kultur, natur, storstad, äventyr. 13 dagar/12 nätter

Pris fr. 30 900:-
Gör en bokningsförfrågan på den här resan
 SÖDER OM VÄRLDEN. ARGENTINA-CHILE
Denna resa tar dig till de allra sydligaste delarna i Chile på ett äventyr du sent skall glömma. Det börjar i Buenos Aires, där du får möta tangon och se några av Buenos Aires mest spännande kvarter. Utöver guidad tur genom staden kommer du att få möjlighet att upptäcka staden på egen hand. Resan går vidare till El Calafate, en liten stad som ligger där Santa Cruz platån möter Anderna och som är porten till Perito Moreno glaciären. Från El Calafate går resan vidare söderut till Torres del Paine nationalpark där du kommer att spendera några dagar för att se allt det storslagna som finns att se där som berg, glaciärer, sjöar och floder. Från Torres del Paine går resan till Chiles huvudstad Santiago de Chile som är slutstationen. Du blir där guidad genom staden och får besöka de mest betydande platserna i stadens historia.

Restyp: Kultur, historia, storstad, natur.
Reslängd: 13 dagar/12 nätter
Måltider: Frukost ingår de flesta dagar med vissa undantag.
Hotell: Hotell är turistklass. Möjlighet till uppgradering finns.
Språk: Alla guider är tvåspråkiga (engelska och spanska).

RESEPROGRAM

(detaljerad resplan finner du längre ner)

Dag 1 Buenos Aires

Ankomst till flygplatsen. Transfer till hotellet och assistans vid incheckning. Övernattning i Buenos Aires.

Dag 2 Buenos Aires

Stadstur i Buenos Aires. Besök de viktigaste platserna och se de mest intressanta kvarteren på en guidad tur. Övernattning i Buenos Aires.

Dag 3 Buenos Aires

Fri för egna aktiviteter. Övernattning i Buenos Aires.

Dag 4 Buenos Aires-El Calafate

Transfer till flygplatsen för att ta flyget till El Calafate, en liten stad vid Perito Moreno glaciären. Transfer till hotellet och assistans vid incheckning. Övernattning i El Calafate.

Day 5 El Calafate

Utflykt till glaciären Perito Moreno och nationalparken Los Glaciares. Här ges du tid att betrakta denna storslagna naturupplevelse. Övernattning i El Calafate.

Dag 6 El Calafate

Fri för egna aktiviteter. Övernattning i El Calafate

Dag 7 El Calafate-Torres del Paine

Transfer till Torres del Paine nationalpark. På hotellet får du assistans vid incheckning. Övernattning i Torres del Paine.

Dag 8-10 Torres del Paine

3 dagar för att göra utflykter som erbjuds på hotellet. Övernattning i Torres del Paine.

Dag 11 Torres del Paine-Punta Arenas-Santiago de Chile

Transfer till Punta Arenas för flyg till Santiago de Chile. Transfer till hotellet och assistans vid incheckning. Övernattning i Santiago de Chile.

Dag 12 Santiago de Chile.

Stadstur i Santiago de Chile. Besök några av de viktigaste platserna i stadens historia. Övernattning i Santiago de Chile.

Dag 13 Santiago de Chile

Transfer till flygplatsen för att återvända hem.  

DETALJERAD RESPLAN

Dag 1 Buenos Aires (-/-/-)

Vid ankomsten till den internationella flygplatsen Ezeiza möts du av vår representant och eskorteras till ditt hotell. Vår representant kommer att hjälpa dig med incheckning och ge dig information om din resa. Övernattning i Buenos Aires.

Dag 2 Buenos Aires (F/-/-)

Stadstur i Buenos Aires
En guidad tur till de viktigaste platserna i Buenos Aires. Turen inkluderar Metropolitan Cathedral, Government House och området Plaza de Mayo. Du kommer att besöka stadsdelen San Telmo, centrumet för tangon och La Boca, en färgstark förort som intogs av de första italienska invandrarna och som idag är bebott av viktiga konstnärer. Sedan är ett besök till Palermo inplanerat, ett bostadsområde med parker och eleganta byggnader. Slutligen kommer du att besöka det sofistikerade Recoleta, ett av de mest exklusiva kvarteren, där du bl.a. kan ta en titt på den berömda kyrkogården och besöka fina restauranger och kaféer. Övernattning i Buenos Aires.
Buenos Aires

Dag 3 Buenos Aires (F/-/-)

Fri för egna aktiviteter. Övernattning i Buenos Aires.

Dag 4 Buenos Aires-El Calafate (F/-/-)

Transfer till flygplatsen för att ta flyget till El Calafate. Vid ankomst kommer du att få hjälp av en av våra representanter som tar dig till hotellet och hjälper dig med incheckningen. El Calafate är en liten stad som ligger där Santa Cruz platån möter Anderna och som är porten till Perito Moreno glaciären. Övernattning i El Calafate.

Day 5 El Calafate (F/-/-)

Utflykt-Perito Moreno
Du kommer att tas 80 km från El Calafate till den berömda glaciären Perito Moreno, unik i sitt slag pga. sin ständiga rörelse framåt. När du kommer fram till sjön Argentino anländer du till nationalparken "Los Glaciares" där du kommer att kunna se flytande isberg. Här kommer du ges lite tid att promenera omkring och betrakta denna fantastiska plats som finns med på UNESCOs världsarvslista. Övernattning i El Calafate.
Perito Moreno

Dag 6 El Calafate (F/-/-)

Fri för egna aktiviteter. Övernattning i El Calafate.

Dag 7 El Calafate-Torres del Paine (F/-/-)

Transfer från El Calafate till Torres del Paine nationalpark. En av våra representanter tar dig till hotellet och hjälper dig med incheckningen. På den södra spetsen av Anderna i Chile ligger Torres del Paine nationalpark, en av de mest imponerande sevärdheterna på södra halvklotet och hem till några av världens mest klassiska vandringsleder. Parken ligger i Chiles sydligaste och största region, Magellanes och chilenska Antarktis, där de viktigaste ekonomiska verksamheterna är fårskötsel, utvinning av olja och turism. Övernattning i Torres del Paine.

Dag 8-10 Torres del Paine (F/-/-)

3 dagar för utflykter som erbjuds på hotellet. Övernattning i Torres del Paine.
Torres del Paine

Dag 11 Torres del Paine-Punta Arenas-Santiago de Chile (F/-/-)

Transfer till Punta Arenas för att ta ditt flyg till Santiago. Vid ankomsten kommer du att få hjälp av en av våra representanter som tar dig till hotellet och hjälper dig med incheckningen. Övernattning i Santiago de Chile.

Dag 12 Santiago de Chile (F/-/-)

Stadstur i Santiago de Chile
En stadstur i Santiago, som inkluderar en blandning mellan det gamla och det moderna. Guiderna visar dig runt och berätta historier om bl.a. Hill Santa Lucía (platsen där Santiago grundades 1541), Parade Grounds, Domkyrkan, Nationalbiblioteket, statsrådsborgen och några gamla stadsdelar i Santiago. I östra Santiago, kommer du att få se moderna konstruktioner och de förändringar som dessa konstruktioner har bidragit med till dessa stadsdelar. Turen avslutas i en hantverksbutik (Faba) där du kommer att få se bitar av Lapislazuli, en sten som existerar endast i Chile och Afganistan. Övernattning i Santiago.
Santiago de Chile

Dag 13 Santiago de Chile (F/-/-)

Transfer till flygplatsen för att återvända hem.

F=Frukost/L=Lunch/M=Middag


VIKTIGT:
 • IHotell kan variera beroende på tillgänglighet.
 • Priser per person.
 • Priserna kan variera på nationella eller religiösa helgdagar.
 • All transfer är privat med guide.
 • Utflykter i grupp.

I priset ingår:

 • Internationellt flyg och flyg inom Sydamerika.
 • 3 nätter med frukost i Buenos Aires.
 • Stadstur i Buenos Aires.
 • Utflykt - Fiesta Gaucha.
 • 3 nätter med frukost i El Calafate.
 • Utflykt - Perito Moreno Glacier.
 • 3 nätter med frukost i Torres del Paine.
 • Utflykter i Torres del Paine.
 • 3 nätter med frukost i Santiago de Chile.
 • Stadstur i Santiago de Chile.
 • Måltider som anges i resplanen.
 • Personal finns på plats på varje destination.

Programmet omfattar ej:
 • Inträdesavgifter.
 • Tjänster och icke-nämnda måltider i resplanen.
 • Tidig incheckning, sen utcheckning och extra utgifter på hotellet.
 • Personliga utgifter.
 • Dricks till guider och personal.

Alla priser är frånpriser per person och i svenska kronor baserat på att 2 personer reser tillsammans och delar hotellrum i lågsäsong. Priserna varierar och är beroende av tillgång. Priserna inkluderar skatter och avgifter. Alla resrutter, datum och priser var korrekta vid publiceringstillfället, men de kan ändras och är beroende av tillgänglighet. Vi tar förbehåll för tryckfel.

FÖR DAGENS BÄSTA PRIS OCH ÖVRIG INFORMATION KONTAKTA OSS.


Kontakta flygkompaniet

0771 - 72 72 72
Europeiska Reseförsäkringar
Är du rätt försäkrad på resan? Flygkompaniet har tillsammans med ERV Reseförsäkringar tagit fram en försäkringslösning. Läs mer och se om du är skyddad.
Flygkompaniet AB Tel 0771-72 72 72 Vardagar 09.00-18.00 bokning@flygkompaniet.se
Flygkompaniet har ställt statlig resegaranti hos kammarkollegiet

SabreccPATA