land_67.jpg

La Selva Amazon EcoLodge

Äventyr, djur, natur och kultur. 5 dagar/4 nätter

Pris fr. 12 200:-
Gör en bokningsförfrågan på den här resan
La Selva EcoLodge
La Selva EcoLodge har vunnit pris i Ekoturism på världskongressen för turism och miljö. Stughotellet ligger högt upp på sjön Garzacocha. De bekväma badhytterna har en smakfull konstruktion och maten är hotellets stolthet. Det finns ett antal möjliga utflykter med engelsk guide, som är lite mer fysiskt krävande än andra. Här finns många vandringsleder, ett utsiktstorn, och en stor fjärils farm. Äventyren är obegränsade. Djupt inne i denna Amazonas djungel av oöverträffad biologisk mångfald erbjuds husrum i ett paradis där allt är möjligt. Det finns 12 halmtaksprydda badhytter av varierande storlek med flera offentliga mötesplatser, bland annat en rymlig matsal med takterrass och utsiktsplats, en utomhus bar och en lounge med utsikt över sjön.

Restyp: Äventyr, natur, djur, kultur
Reslängd: 5 dagar/4 nätter
Måltider: Alla måltider ingår med vissa undatag.
Hotell: La Selva EcoLodge
Språk: Alla guider är tvåspråkiga (engelska och spanska).

RESPLAN

Dag 1 Coca (-/L/D)

Quito-Coca-La Selva Jungle Lodge
Vid Quito internationella flygplats möts du av en representant från La Selva som kommer att hjälpa dig med incheckning och ge dig kort genomgång av resan. Efter en ca 30 minuters flygning till Puerto Francisco de Orellana "El Coca" kommer du att transporteras till stadens största brygga och vår representant kommer att ta hand om ditt bagage och förse dig med flytväst och vattenflaska. En fantastisk flodresa på cirka två och en halv timme i motordriven kanot kommer att vara början på en oförglömlig upplevelse i den tropiska regnskogen. En läckert inramad lunch kommer att tillhandahållas. I slutet av den motordrivna kanotturen, kommer du att bli avsläppt vid La Selvas största brygga. Efter det följer en kort 15 minuters djungelpromenad som leder dig till en bäck där en liten kanot väntar för en oförglömlig 20 minuter kanotpaddling över "Garzacocha" (”Hägerns lagun”), för att slutligen nå stughotellet. Glöm inte att det enda du måste ta hand om är ditt handbagage och kamerautrustning. Ditt andra bagage kommer att transporteras med vår personal. Väl framme kommer hotellchefen hälsa dig välkommen med en läcker välkomstdrink och ett färsk tropisk fruktmellanmål. Du får en kort genomgång, av en av våra tvåspråkiga naturguider, om stughotellet och dess aktiviteter.

16.30 Matapalo trail
Våra naturguider kommer att dela med sig av sina kunskaper om flora och fauna i den tropiska regnskogen.

18.40 Nattpromenad
En ficklampa och en kamera kommer att vara det verktyg du behöver för att njuta av alla de insekter, groddjur, reptiler, fåglar och däggdjur som kan visa sig under en timmes promenad i mörkret i skogen.

19.30 Middag
Quito-Coca-La Selva Jungle Lodge

Dag 2 Djungel (B/L/D)

06.30 Frukost

07.00 Chaguamango trail
Leden börjar bakom hotellet och slutar vid kanten av sjön. Under vandringen kommer dina guider att tala om det neo-tropiska apotek som man kan hitta i regnskogen. Många växter har använts av de infödda grupperna i Amazonas för att bota olika krämpor och många av dom kommer att upptäckas på vår promenad. Vid slutet av promenaden, kommer vi tillbaka till hotellet med kanot. Om du har tur kommer du kunna se stora grupper av dödskalleapor som närmar sig vattnet. Ett ypperligt tillfälle att fotografera vilda djur.

12.30 Lunch

16.30 Charapa trail
Denna promenad, som tar ca en och en halv timme, börjar på fjärils farmen och slutar på kanten av sjön. Det är en underbar slinga som börjar med en promenad och återvänder till hotellet med kanot. Längs vägen kommer vi att upptäcka olika grupper av däggdjur, apor och fåglar som på kvällstimmarna komma ner till sjön för att leta efter mat. Vi kommer att njuta av en vacker solnedgång från kanoten.

18.40 Nattlig kanottur
Med hjälp av en ficklampa, kommer dina guider att ta dig på en kanottur runt lagunen på jakt efter kajmaner, boa, fladdermöss, ugglor, nattliga däggdjur och annat nattligt djurlivet. Om himlen är klar, får vi chansen att se stjärnor.

19.30 Middag
Djungel

Dag 3 Djungel (B/L/D)

06.30 Frukost

07.00 ”Parrot clay lick”
Det är dags att besöka den mest biologiskt variationsrika platsen på jorden, Yasuni nationalpark. En 20 minuters kanottur plus en 15 minuters promenad kommer att leda dig tillbaka till Napo River. En motoriserad kanottur som varar 10 minuter låter dig njuta av en av de mest fantastiska uppvisningar av den vilda världen. Hundratals papegojor och parakiter kommer att komma ner till lerbanken för att äta den mineralrika jorden. Det är viktigt att ha en kikare för att kunna njuta av det. Din naturguide kommer att ge dig intressant information om det här spektakulära fåglarnas beteende. Den motoriserade kanotturen fortsätter i ungefär 30 minuter för fågelskådning längs flodstränderna. Det har varit en morgon full av papegojor, parakiter och andra fåglar. Nu är det dags att njuta av en kulturell aktivitet. En Amazonas Kichwa familj kommer att ta emot dig i sitt hem. Ett besök i deras trädgård "chacra" följt av ett besök i huset kommer att visa dig den del av Amazonas som du inte hittar på kartorna: Amazonas människor. En motordriven kanottur, en promenad och en kort kanotpaddling kommer att ta dig tillbaka till stughotellet.

12.30 Lunch

16.00 Butterfly farm
Det är dags att lära sig lite om denna fantastiska insekt. Vår guide kommer att visa dig de olika stegen i fjärilens utveckling som kompletteras med viktig information från din naturguide. Du kommer inte att vilja lämna denna fantastiska plats utan att ha tagit en mängd bilder på vackra, färgglada fjärilar. Nu fortsätter äventyret med fiske efter pirayor i Garzacocha sjön. Fiskelinor kommer att tillhandahållas av din naturguide, så att du kan fånga din egen piraya. Beroende på storleken på fisken, kommer du antingen att släppa tillbaka den i vattnet eller ge den till vår gourmetkock och njuta av en god fisk middag. Tänk på att fisken är mycket mer delikat när du fångat det själv.

18.30 Föreläsning
Med en kopp kaffe, en bit papper och en penna kommer du att ta del av viktig information från din naturguide i en intressant naturföreläsning.

19.30 Middag

Parrot clay lick, Butterfly farm

Dag 4 Djungel (B/L/D)

06.30 Frukost

07.00 Mandiñan och Coco trail
Vi gör dessa två leder till en utmärkt vandringsled. Coco leden, liksom Charapa leden, börjar bredvid fjärils farmen och slutar på kanten av lagunen. Även denna led går i cirkel, där du börjar med att gå och kommer tillbaka till hotellet med kanot. Med lite tur kommer vi att få iaktta däggdjur och fåglar i närheten av sjön. Denna tur tar 3-4 timmar beroende på hur många djur vi ser på vägen. Vi observerar flora och fauna som är typiska för den tropiska regnskogen.

12.30 Lunch

16.30 Garzacocha lake
En 2 timmars kanottur runt Garzacocha sjön där du får chansen att upptäcka hägrar, flugsnappare, rovfåglar, den berömda Hoatzin, röda vrålapor, som ligger i grenverken av de högsta träden, dödskalleapor, och många andra djur. Glöm inte kikaren och kameran.

19.30 Middag

20.30 Avresemöte
Din naturguide kommer att ge dig all nödvändig information om din avresa till Coca och flyg tillbaka till Quito.
Mandiñan och Coco trail, Garzacocha lake

Dag 5 Coca (F/-/-)

06.30 Frukost

07.00 Avfärd till Coca
Tidig väckning, frukost och avresa från stughotellet. Hotellets personal hjälper dig med ditt bagage. En motoriserad kanottur tar dig uppströms tillbaka till Coca, där vår representant kommer att ta dig till flygplatsen för att hjälpa dig med incheckning av ditt bagage och boardingkort. Ankomst till Quito, eller vidare till nästa destination.

Viktigt:
 • Observera att resvägar i regnskogen kan variera något för att maximera iakttagelsen av vilda djur, beroende på rapporterna från våra naturguider, dina huvudsakliga intressen och väderförhållanden.
 • Avgångar varje dag, utom söndag.
 • Tidpunkten kan ändras utan föregående meddelande och bör användas endast för referens
 • Ingen malariarisk.
 • Möten med vilda djur kan inte garanteras.
Rekommendationer:
 • Pass
 • Bekväma promenadskor.
 • Gummistövlar och regn ponchos.
 • 3-4 lätta långbyxor (inte jeans)
 • 3-4 lång-och kortärmade bomullsskjortor eller blusar
 • Vindjacka eller tröja
 • Bomullsstrumpor, ett par per dag
 • 2-3 par shorts
 • 3-4 T-tröjor
 • Badkläder
 • Bomullsunderkläder
 • Hatt eller keps
 • Solkräm
 • Solglasögon
 • Ficklampa med extra batterier
 • Kikare (finns att hyra)
 • Vattentät liten ryggsäck
 • Insektsmedel
 • Kameror med extra batterier och minneskort
 • Personlig första hjälpen kit
 • Plastpåsar för våta kläder och kameror

I priset ingår:
 • Transport i Amazonas
 • Boende, måltider
 • Utflykter
 • Tvåspråkig (engelska) naturguide
 • Infödd assistent.

I programmet ingår ej:
 • Inrikesflyg
 • Barnotor
 • Drinkar
 • Personliga utgifter
 • Dricks
 • All transport utanför programmet.

Hotell:

La Selva Amazon EcoLodge & SPA

La Selva Amazon EcoLodge & SPALa Selva Amazon EcoLodge har fått en utmärkelse och ett internationellt erkännande för sin inriktning på ekoturism. Hotellet är beläget i hjärtat av Ecuadors regnskog, på Garzacocha Sjön, i närheten av Yasuni National Park. La Selva Lodge erbjuder bekväma och mysiga stugor med alla nödvändiga bekvämligheter för att göra gästerna vistelse så angenäm som möjligt. Många aktiviteter finns för att få gästerna att förstå naturen och njuta av den biologiska mångfalden, till exempel nattliga promenader, kanotturer, kajakpaddling och djungelvandringar. På restaurangen kan gästerna äta utsökt internationell mat blandad med lokala ingredienser.

Alla priser är frånpriser per person och i svenska kronor baserat på att 2 personer reser tillsammans och delar hotellrum i lågsäsong. Priserna varierar och är beroende av tillgång. Priserna inkluderar skatter och avgifter. Alla resrutter, datum och priser var korrekta vid publiceringstillfället, men de kan ändras och är beroende av tillgänglighet. Vi tar förbehåll för tryckfel.

FÖR DAGENS BÄSTA PRIS OCH ÖVRIG INFORMATION KONTAKTA OSS.


Kontakta flygkompaniet

0771 - 72 72 72
Europeiska Reseförsäkringar
Är du rätt försäkrad på resan? Flygkompaniet har tillsammans med ERV Reseförsäkringar tagit fram en försäkringslösning. Läs mer och se om du är skyddad.
Flygkompaniet AB Tel 0771-72 72 72 Vardagar 09.00-18.00 bokning@flygkompaniet.se
Flygkompaniet har ställt statlig resegaranti hos kammarkollegiet

SabreccPATA