land_67.jpg

Stora Ecuador- och Galapagosresan

Äventyr, natur, djur och kultur. 14 dagar/13 nätter

Pris fr. 47 900:-
Gör en bokningsförfrågan på den här resan

ECUADOR OCH GALAPAGOSÖARNA
Att resa genom detta underbara land är ett spännande äventyr som ni sent kommer att glömma. Ecuador är ett av Sydamerikas minsta länder men vad de gäller naturupplevelser är utbudet stort. Naturen är i många fall så häpnadsväckande att det känns overkligt.

Ecuador ligger i nordvästra Sydamerika och indelas i fyra regioner som alla är lättillgängliga och erbjuder en mängd olika typer av landskap. Läget vid ekvatorn innebär normalt mycket små klimatvariationer men beroende på var i landet du befinner dig kan det skilja lite i väderlek.

Ecuador är en hel värld i ett litet land, fascinerande och välsignat av naturen, redo att uppfylla dina drömmar!


Restyp: Äventyr, natur, djur, kultur.
Reslängd:13 nätter/14 dagar.
Måltider: Måltider enligt resplanen.
Språk: Engelsktalande guider.


RESEPROGRAM


Dag 1: Quito
Dag 2: Quito
Dag 3-5: Avenue of the volcanoes
Dag 6: Cuenca - Guayaquil
Dag 7: Guayaquil
Dag 8-13: Galapagosöarna
Dag 13 Galapagos / Guayaquil
Dag 14 Guayaquil

Dag 1 Quito (-/-/-)

Välkommen till Quito och Ecuador. På flygplatsen möts ni av en medarbetare från vårt team som kommer att ta dig från flygplatsen till ditt hotell. Vi ger dig en kort information om Quito och landet Ecuador så att du känner dig trygg och får en bra start på din semester. Sedan är det dags att börja njuta av staden Quito och dess vackra natur, koloniala byggnader, konst, museer, kloster och kyrkor. Stå med en fot på vardera halvklotet, i mitten av världen. Huvudstaden i Ecuador har en omgivning som få städer kan matcha. Under 1300-talet var staden ett blomstrande centrum för Konungariket Quitos, det blev senare den norra huvudstaden i Inkariket. Under 16 och 1700-talen byggdes väldiga tempel, kloster och herrgårdar och det skapades en urban juvel som finns med på UNESCO,s världsarvslista. I Quito flödar den konstnärliga kreativiteten och ni kan besöka kosmopolitiska gallerier och butiker fyllda med samtida målningar. Det finns också en flertal sevärda skulpturer och utsökta traditionella hantverk. Övernattning i Quito.
Quito

Dag 2 Quito (F/-/-)

Stadsrundtur i Quito. Dagen kommer erbjuda en spännande mix av konst, kultur och historia. Vi börjar promenadturen vid Självständighetstorget och fortsätter därefter till katedralen, presidentpalatset och ärkebiskopens palats. Därefter besöker vi templet La Compañía de Jesús och dess guldutsmyckade interiör. Vi fortsätter till klostret San Francisco med sin imponerande fasad och atrium som leder till den bevingade jungfrun av Quito vid huvudaltaret.

Turen går vidare till världsmonumentet, (ca 25 km norr om Quito). Monumentet står i mitten av världen med latitud 0 °, här du kan stå med en fot på varje halvklot. Besök Etnografiska museet inne i monumentet, som visar de olika indiangrupperna som bor i Ecuador. Vid monumentet finns en liten stad i kolonial stil, komplett med stora torget, kyrka, post, tjurfäktningsarena, caféer, restauranger och flera presentbutiker med vykort och souvenirer. Du kommer att få ett intyg som visar att du har korsat ekvatorn. Övernattning i Quito.

Dag 3-5 ”Avenue of the volcanoes” 3 dagar/2 nätter (F/L/M)

”The Spirit of the Andes” är en tredagarsutflykt längs avenyn av vulkaner från Quito till vackra Cuenca i söder. Vi tar oss fram med tåg och buss genom det spektakulära landskapet och stannar längs vägen för besök hos urinvånarna, på deras rancher och får smaka på de lokala produkterna som området har att erbjuda. Höjdpunkten för många är turen med tåg (dag två) längs den världsberömda ”Devil´s nose” delar av spåren anses vara ett av världens största bedrifter vad de gäller järnvägsteknik och som sällskap har vi det fantastiska Andinska landskapet. Den tredje dagen utforskar vi charmen i Cuenca, med sina kullerstensgator och blomsterprydda torg.

 

Dag 1 Quito - Sangolquí - Cotopaxi - Urbina - Chimborazo - Riobamba
Äventyret börjar i Quito, vi tar oss rakt söderut genom utkanten av huvudstaden. Det första stoppet är i staden Sangolqui, där vi stannar för att utforska den traditionella andinska marknaden, full av djur, produkter och människor, en perfekt introduktion till den andinska livsstilen. Resan går vidare österut och vi når Cotopaxi National Park, en ekologisk fristad på 88.920 hektar där vi får se den magnifika toppen av Cotopaxivulkanen, 5897 meter (19.347 fot) över havet.

Det vintergröna landskapet i Ecuadors högland är en av de största attraktionerna, de mångfärgade fälten liknas närmast vid ett lapptäcke när vi färdas genom dalar och berg. Efter en och en halv timme är vi framme vid parkens entré. Vi tar oss upp längs en grusväg i ungefär en timme och sedan får vi en genomgång av livsmiljön och den andinska vegetationen som kallas Páramo.

Därefter fortsätter vi till Limpiopungolagunen för att observera en mängd fåglar och (om vi har tur) vilda hästar. Här njuter vi av en kort promenad. Dagar med klart och vackert väder ser vi Cotopaxivulkanen som en magnifik gestalt i bakgrunden.

Lunch serveras på en lokal restaurang i området. Sedan fortsätter resan längs Pan American Highway, upp och ner för backarna i den berömda avenyn av vulkaner. Vi når tågstationen i Urbina, högt uppe vid foten av Chimborazovulkanen, där besöker vi en Taguanötverkstad och värmer oss med en canelazo (rombaserad drink) och kex vid spisen. Om dagen är klar kan vi njuta av en fantastisk solnedgång över Chimborazo. Färden fortsätter därefter till Riobamba för middag och övernattning på Hacienda Abraspungo.
Quito
Dag 2 Riobamba - Alausí - Devils Nose - Alausi - Ingapirca - Cuenca
Efter en tidig frukost, går resan vidare (ca 2 timmar) mot den lilla staden Alausí, här har den stora renoveringen av de ecuadoriska järnvägarna pågått under de senaste åren. Stora ansträngningar har gjorts för att återställa de 100 år gamla tågstationerna. Räls och sliprar har bytts, motorer och vagnar har renoverats varsamt, och man har engagerat indiansamhällena i järnvägsdriften för turismen längs vägen.

Höjdpunkten är den spännande, 800 meter (2630 fot) långa nedstigningen av passet ”Devil´s Nose” eller ”Djävulens Näsa” på svenska. Här åker vi sick-sack i det storslagna landskapet. Väl nere möts vi av den nyrenoverade Sibambestationen. Här finns det tid att besöka det lokala museet "Condor Puñuna" som byggts och drivs av Nizagsamhället. Ta del av de lokala hantverket, frukt, medicinalväxter och prova det lokala kaffet. Tågets visselpipa uppmanar sedan gästerna tillbaka ombord för returresan till Alausístationen.

Vi fortsätter att utforska den vackra miljön. På väg söderut, passerar vi genom fantastiska landskap innan vi kommer till Ingapircas Inkaruiner. Lunch serveras i området. Vi ankommer till Cuenca i skymningen, då vi intar en god middag och checkar in på hotellet.

Quito
Dag 3 Cuenca - Ett världskulturarv
Cuenca är Ecuadors tredje största stad, men den har fortfarande kvar sin trevliga lantliga känsla. Dess röda tegeltak, kullerstensgator, blommiga torg och museer gör staden väldigt charmig. Under våra dagar i Cuenca kommer vi besöka Plaza of San Sebastian, den färggranna hantverksmarknaden, museum of modern art, med en utmärkt samling av samtida konst. Vi besöker också den pittoreska blomstermarknaden vid det lilla torget framför ingången till kyrkan El Carmen de la Asunción. Härifrån tar vi en promenad till stora torget, omgivet av den imponerande blå kupolkatedralen, domstolen, kommunhuset, guvernörens palats och kyrkan El Sagrario.

Vi åker längs Tomebambafloden för att beundra stadens strandhus. Vi äter lunch på en av de utmärkta restaurangerna i Cuenca och på eftermiddagen besöker vi en liten butik med keramik och hantverk, följt av ett besök på en Panamansk hattfabrik. Där får vi följa hela processen och se hur de berömda hattarna av högkvalitativ toquilla (halm) tillverkas. Tredagarsutflykten ”Spirit of the Andes” närmar sig sitt slut. Övernattning i Cuenca.
Quito

Dag 6 Cuenca - Guayaquil (F/L/-)

Eftermiddagsflyg till Guayaquil. Privat transfer mellan flygplatsen till hotellet. Bagagehantering av en väska per person på hotellet ingår. Övernattning i Guayaquil.

Dag 7 Guayaquil (F/-/-)

Stadsrundtur i Guayaquil (ca 3 timmar). Upplev Ecuadors största stad som är ett utmärkt område för att utforska kuststräckan mellan Stilla havet och västra Anderna. Eftermiddagen fri för egna aktiviteter. Övernattning i Guayaquil.

Dag 8-13 Galapagos (6 dagar/5 nätter)

Transfer från hotell till flygplatsen för resa till Galapagos.
Quito
Resan börjar direkt vid flygplatsen i Baltra, där vi går ombord på MV Santa Cruz ll och sätter segel till norra Seymour Island. Över natten seglar vi runt Isabela Island till Punta Vicente Roca och sedan till Punta Espinosa på Fernandina Island. Vi fortsätter vår utforskning av Isabela Island i den vackra piratbukten Tagus Cove och seglar sedan vidare till Urbina Bay. Därifrån seglar vi tillbaka runt till Santa Cruz och besöker den världsberömda Charles Darwin Research Station. Följande dag befinner vi oss på Floreana Island och utforskar dess fantastisk natur i både Post Office Bay och Punta Cormorant. En fantastisk odyssé runt denna magiska skärgård!

The Galapagos Experience from Metropolitan Touring on Vimeo.

Dag 13 Galapagos - Guayaquil (F/-/-)

Flyg Galapagos - Guayaquil.
Transfer till hotellet (Bagagehantering av en väska per person på flygplatsen och på hotellet ingår).
Övernattning i Guayaquil.

Dag 14 Guayaquil - Home (F/-/-)

Transfer till flygplatsen.

(F=Frukost/L=Lunch/M=Middag)


I priset ingår:

 • Två nätter i Quito
 • En natt i Riobamba
 • Två nätter i Cuanca
 • Tre nätter i Guayaquil
 • Kryssning (5 dagar/6 nätter) med MV Santa Cruz ll, boende i dubbelhytt
 • Engelsktalande guide vid alla aktiviteter
 • Engelsktalande biolog-guide på Galapagosöarna
 • Alla rundvisningar och föreläsningar på Galapagos
 • Glasbottenbåt och snorklingsutrustning
 • All transfer på Galapasgosöarna

Programmet omfattar inte:

 • Internationellt flyg
 • Flygbiljetter Guayaquil-Galapagos-Guayaquil
 • Flygbiljett Cuenca-Guayaquil
 • Galapagos nationalpark skatt (ca 100 USD)
 • Kontroll Transitkort - Ingala (ca 20 USD)
 • Tjänster som inte anges i programmet
 • Våtdräkter (finns att hyra)
 • Läskedrycker och alkoholhaltiga drycker
 • Personliga utgifter

Alla priser är frånpriser per person och i svenska kronor baserat på att 2 personer reser tillsammans och delar hotellrum i lågsäsong. Priserna varierar och är beroende av tillgång. Priserna inkluderar skatter och avgifter. Alla resrutter, datum och priser var korrekta vid publiceringstillfället, men de kan ändras och är beroende av tillgänglighet. Vi tar förbehåll för tryckfel.

FÖR DAGENS BÄSTA PRIS OCH ÖVRIG INFORMATION KONTAKTA OSS.


Kontakta flygkompaniet

0771 - 72 72 72
Europeiska Reseförsäkringar
Är du rätt försäkrad på resan? Flygkompaniet har tillsammans med ERV Reseförsäkringar tagit fram en försäkringslösning. Läs mer och se om du är skyddad.
Flygkompaniet AB Tel 0771-72 72 72 Vardagar 09.00-18.00 bokning@flygkompaniet.se
Flygkompaniet har ställt statlig resegaranti hos kammarkollegiet

SabreccPATA